maanantai 5. kesäkuuta 2017

Mehevä Raparperipiirakka

Paras raparperi-/marjapiirakka, heleposti. Itse teen aina tupla-annoksella, kun tykkään vähän paksummasta pohjasta. Tätä ohjetta voi mainiosti soveltaa myös esim. mustikoille.

50 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
1/2 kg raparperinpaloja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 tlk (200g) ranskankermaa

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sekaisin, lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää leivinjauhe- vehnäjauhoseos. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja päälle raparperinpalat.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja ranskankerma, sekoita. Kaada seos raparperinpalojen päälle.

Paista 175°C n. 45 min.

Parasta jäähtyneenä seuraavana päivänä, jos vain maltat odottaa. 😉

Siellä ne odottaa noukkijaa. Ei näy sammakkoa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti