Salami- kinkkupiirakka
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1 dl juustoraastetta (jokin vahva juusto on hyvä)
150 g voita
1/2 dl kylmää vettä
Täyte
150 g salamisuikaleita (Snellman)
200- 300 g ylikypsää kinkkua
pätkä purjoa
1 paprika
2 munaa
2 dl kermaa
2- 3 dl juustoraastetta
Provencen yrtit mausteseos oman käden mukaan
rouhittua mustapippuria
Sekoita kulhossa vehnä- ja ruisjauhot sekä juustoraaste. Lisää voi joukkoon ja nypi seos yhteen. Lisää kylmä vesi ja sekoita/nypi se seokseen. Voitele piirakkavuoka voilla ja levitä taikina painellen vuoan pohjaan ja reunoille.
Pilko kinkku, purjo ja paprika sopiviksi viipaleiksi. Laita salami, kinkku, purjo ja paprika haluamassasi järjestyksessä piirakkapohjan päälle.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma ja mausteita oman maun mukaan. Kaada seos piirakan päälle tasaisesti. Voit lisätä vielä juustoraastetta piirakan päälle, jos niin haluat.
Paista n. 200 asteessa n. puoli tuntia, kunnes piirakka on saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti